ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Telia

Telia Sense underlättar både för mig som företagare, och sommarens familjeliv

/

telia sense addsimplicity

telia sense jannice addsimplicity

Ja det här är till största del en Feng Shui blogg om inredning och handlar om ting som gör livet gott att leva. Dock är ju inte Feng Shui bara en inredningsfilosofi utan ett sätt att leva. När jag blir tillfrågad om samarbeten så överväger jag noga vad jag tackar ja till. Det ska följa min linje om balans och harmoni i livet och jag ska kunna stå för produkterna.

Sällan har ni väl läst om teknik på min blogg men idag kommer ett inlägg om något som kan skapa ro och lugn på ett annat plan. Nämligen produkten Telia Sense som jag fått möjligheten att testa i vår bil.

Det är alltså en pryl som blåser nytt liv i bilen! Du pluggar enkelt in den lilla hårdvaran i bilens OBD-port, som brukar sitta under ratten, (hos oss sitter den mellan framsätena). Det är alltså denna port man kopplar in avkännaren när man ex gör service på bilen. Så bara här får man ju hur mycket information som helst om bilen som man kan se direkt på mobilen. Något min make gladdes lite extra åt, och laddade ner appen fortare än jag hann och blinka.

telia sense jonas
Skärmavbild 2017-05-29 kl. 10.18.45

När man pluggat i hårdvaran laddar man bara ner appen Telia Sense. Jag lovar det gick hur enkelt som helst! Jag brukar annars rysa mer av teknikprylar än det oranga pensionskuvertet. Hårdvaran fungerar sedan som en wifi-router och skickar information till appen och du ställer helt enkelt in vad du själv vill ha för information.

telia sense notis

Information som jag nu får i mobilen är:

° Mina mästarinställningar, perfekt data i mitt jobb då jag kör mycket och fyller i körjournal osv.

° Perfekt att kolla (direkt från tv-soffan) i appen om jag behöver tanka imorgon bitti när jag ska  ut till kund, eller få en varning om något inte är som det ska.

° Jag kan se på en karta var min bil står parkerad.

° Hålla koll på resehistorik, perfekt i jobbet.

° Få varningar vid låg batterinivå och påminnelser om däckbyte.

° I dessa tider när miljön är viktigare än något annat får jag en glad gubbe när jag kört ecosmart.

telia sense eco

° Något som jag också tycker är jättebra är ju åverkansalarm som skickar pushnotiser till din mobil om någon eller något gör åverkan på din bil, till exempel parkeringsskador. Vi har nämligen haft 2 fall på kort tid när folk smitit efter att ha backat på vår bil. Inte längre kan jag säga… Grrrr…

telia sense barn wifi

° Sist men inte minst. Lugn och ro i bilen i sommar när vi ska åka på långväga bilturer. Bilresan blir mycket roligare med wifi i bilen, eller hur?! För hur roligt är det egentligen att gissa färg på nästkommande bil, eller som när jag var liten samla på bilnummer. Nä, i ärlighetens namn det finns väl inget som gör barnen så nöjda i bilen som när de får sitta med sin padda och spela sina favorit spel eller se på en film.

telia sense barn i bilen

Och inte att förglömma, mamma som kan sitta och lyssna på sin favoritpodd med lurarna i örnen.

telia sense jannice addsimplicity1

Man kan ansluta upp till fem mobiler eller surfplattor och surfa, streama musik och film. I abonnemanget ingår 20 GB surf per månad, vilket motsvarar ungefär 20 timmar streamad tv. Dina 20 GB kan också användas vid resor i Europa (inom EU/EES) och så kan man alltid köpa till extra surf om man behöver det. Detta endast för 99 kr/månaden.

Tidigare har vi fått ladda ner filmer men hur förklarar man för en två-åring att du är offline och kan inte surfa. Hihi.. Nu är detta i-lands problem löst och vi kan lugnt sätta oss i bilen upp till Stockholm om en månad och åka till vänner med nöjda barn.

Nöjda barn , nöjda föräldrar. Ser fram emot bilåkandet i sommar och visst är det härligt när utvecklingen går framåt och när tekniken kan hjälpa till att skapa lugn och ro, dels i form av information som behövs för att känna sig trygg i bilåkandet, data som underlättar i mitt företag, men också för att underlätta en småbarnsförälders vardag.

Hiss om ni frågar mig!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

,

m

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00