ANNONS
PersonuppgifterCookies

8 steg till den perfekta garderoben

/

WALK IN CLOSET

Under påskledigheten har det rensats i garderoberna här hemma. Alltid vid den här tiden på året blir jag sugen på att rensa ut, förnya och uppdatera min garderob.

Genom att rensa bland sina saker, ger man plats för ny energi och nya möjligheter. Det är därför känslan efteråt är så tillfredställande.

Här kommer några tips som alla kan hjälpa dig att skapa den perfekta garderoben. Jag bloggade om det för många år sedan och hittade mycket av innehållet från PS Tidningen.

8 steg till den perfekta garderoben

1. Fundera på hur du skulle klä dig om du var bjuden på maskerad. Det kan hjälpa dig åt vilket håll dina stildrömmar drar. Strikt, lekfullt, feminint, klassiskt, uppklätt eller nerklätt?

2. Blanda inte ihop status med självkänsla. En dyr designerjacka, lågpris eller vintage. Fin-känslan bottnar i att du faktiskt förstår att du är fin.

3. Åt vilket håll ”tippar” din garderob? Mer blusar än byxor kan avslöja ett komplex för den nedre delen av kroppen.4. Experimentera för att hitta din egen stil. Det kostar inget att prova.

Klipp ut klädbilder ur tidningar och kataloger och skapa din personliga stilbok. Jag har själv en katalog på Pinterest med idéer och kläder jag behöver investera i. Perfekt om man behöver inspiration på shoppingrundan eller behöver veta vilket läppstiftsnummer det var man skulle köpa.

5. Rensa ut för små eller för stora plagg eftersom de sänder ut signaler till dig själv om att det är något fel på din kropp som den är nu. Not Feng Shui!

6. Rensa även ut sådant som du inte har använt på två år. Garderoben styrs ofta av den så kallade 20-80 regeln. 20% av kläderna använder vi 80% av tiden. Du får en bättre överblick om sällan- och aldrigplaggen försvinner.

7. Fastna inte i bas-fällan! En vanlig anledning till att garderoben är för tråkig är att vi satsar på alltför säkra kort när vi handlar. Behåll gärna praktiska basplagg (det är ett måste att ha i sin garderob), men våga vara lekfull med accessoarerna och snitten på plaggen som sätter din personliga stil.

8. Dissa Jantelagen. Många gånger handlar klädångest inte om rädslan för att inte vara fin nog utan om rädslan över att vara alltför fin i ett sammanhang. Är inte det typiskt svenskt och trist!??! Var så fin du tycker att du ska vara just den här dagen!

Och så på med litta rött läppstift och äg dagen! Inget blir så uppiggande som lite rouge på kinderna och ett par målade läppar!

Här kommer en moodboard som både ger både ny känsla till garderoben, dig som person, och hemmet (som vanligt klickar du bara på bilden för att få mer info om pris etc, adlink).

+ follow Jannice Vistrand on APPRL

Kram Jannice

Bild: Pinterest. Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00