ANNONS
PersonuppgifterCookies

4 tips som hjälper dig hålla ordning i ditt hem

/

När jag föreläste på Formex förra veckan talade jag kring hållbarhet ur ett cirkulärt perspektiv. En av grundstenarna i detta är att hålla god ordning bland sina saker i sitt hem.

Här kommer 4 tips som förenklar och som helt enkelt förändrar liv, där det går åt mindre stress och irritation över att leta efter vart saker tagit vägen, eller vem som städar och plockar undan.

1. En minut

Tar det mindre än en minut? Gör det direkt. Häng in tröjan i garderoben. Sätt tillbaka boken i bokhyllan. Skrapa av tallriken och ställ den i diskmaskinen. Ja ni förstår. Små saker, som gör stor skillnad till helheten.

2. Familjeplock

Varje kväll tar hela familjen  10-15 minuter där man plockar undan efter sig. Tar hand om sina saker som ligger på fel ställe, och förbereder inför nästa dag. Det kan vara packa väskan, ladda kaffekokaren, plocka fram barnens kläder.

Om man plockar lite varje dag, hinner det aldrig att bli stökigt. Och man skapar verkligen förutsättningar för att nästa morgon ska börja lugnt och skönt.

3. Prylar i fel rum

Det finns alltid saker i ett rum som inte tillhör den platsen. Det kan vara ett vattenglas på nattduksbordet som ska till köket och diskmaskinen. Det kan vara barnens leksaker som hamnat i badrummet. Ta som vana att aldrig gå tomhänt från ett rum, utan ta med dig något som ändå ska till annan plats när du ändå går. En klassiker hemma hos oss är att jag ofta lägger det som ska upp på trappstegen i trappen.

Då är det enkelt att bara ta med sig när man susar upp för trappen. Ja enkelt och enkelt, sanningen är att maken till 50% kliver över prylarna och går förbi. Men skam den som ger sig. Haha…

4. Ytan på högarna

Sist men inte minst! Ytan på röran spelar roll. Har du exempelvis en köksbänk eller ett skrivbord med mycket papper? Samla ihop dem till en prydlig hög. Ditt ser mer ordningsamt ut, samt att vi har lättare för att ta tag i röran när det känns mer greppbart.  Så en liten prydlig hög tar du oftare med dig framför tv för att sortera, än om röran hade tagit upp större yta.

Det var mina 4 bästa tips för att hålla en bättre ordning och struktur i ditt hem!

Nu är jag nyfiken på hur ni gör hemma? Jag är säker på att ni alla har något bra tips som fungerar! Dela gärna med er i kommentarsfältet så ska jag sammanställa och göra ytterligare ett inlägg med små tips som förenklar vår vardag, och som hjälper oss hålla god ordning och som i sin tur minskar stress, irritation och oro!

Fin start på veckan till er alla! Måndag, en perfekt dag att börja med mina tips, då kommer ni märka resultat redan mot slutet av veckan.

Kram Jannice

Bilder: Ikea, Pinterest, Pinterest, Esny

22

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@addsimplicity
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00