ANNONS
PersonuppgifterCookies

På begäran, DYI projekt – Ikea hack – månlampa av Fado i Celines rum

/

Oj, blev nermejlad efter att ha visat Celines rum om lampan på hennes byrå. När jag hittade på och gjorde den omåttligt populära Pokemon lampan av Fado till Charlie, var det ju inte mer än rätt att jag gjorde en till Celine. Av färgerna som blev över av Pokemon projektet, blandade jag ut dem med vitt, så de blev pastellkänsla på allt.

Den här har jag dock inte kommit på själv. Ikea-hacket är uppfunnet av Rosandra som står bakom bloggen Mommo design. och som använt sig av den populära postern Moon – Für Neil av Martin Krusche. Jag började med att göra en ljusgrå blandning av glasfärgen och svampade runt lampan för att det skulle upplevas som en måne.

Sedan var det bara att rita ögon, mustasch och fräknar med en penna för glas i svart. Och blanda lite rosa toner till kinderna. Vips…

… så blev månlampan klar till Celines rum. Lampan Fado kostar 99 kr på Ikea och färgerna för glas finns hos Panduro, likaså den svarta pennan för glas. Och nej, man behöver inte fixera färgen i någon ugn. Lampan blir ju någorlunda varm, plus att man kommer ju aldrig köra den i diskmaskinen. Haha…

Önskar er en fin lördag! Idag blir det föreläsning med Brita Hahne här på Helsingborgs bibliotek mellan 13-15! Kanske ses vi?

Fin lördag till er alla!

Kram Jannice

.

.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00