ANNONS
PersonuppgifterCookies

5 bästa och enklaste tipsen – så bäddar du snyggt!

/

Jag får en hel del frågor kring hur man bäddar snyggt, så här har jag satt samman mina 5 bästa och enklaste tips på hur du får ett snyggt bäddat sovrum.

1. Dubbeltäcke

Det är både mysigare, lyxigare och snyggare att ha ett stort täcke än två. Så funderar du på vilket du ska ta, välj ett! Det blir lättare att bädda, utan fula skarvar och enligt Feng Shui omsluter det tvåsamheten och gynnar kärleken.

2. Överkast vid fotändan

Ett överkast som inte går över hela sängen utan endast upp till ca 1/3 del av sängen ger en inbjudande och lyxig känsla.

Avsluta gärna en prydlig sträckt överkast vid fotändan med en nonchalant slängd pläd. Kan vara det svåraste som finns att få till snyggt, hehe…

3. Sänggavel

Att ha en rejäl sänggavel gör det alltid snyggare att bädda mot plus att det känns värdigt att ha något skönt att luta huvudet mot när man läser. En sänggavel mjukar också upp med sin textil och tyget kan förändra rummet på ett ögonblick.

4. Prydnadskuddar

Det finns två sätt att bädda på, använda sig av jämnt eller ojämnt antal kuddar.

Jämnt antal

Att ha jämna antal ger ett ordnat intryck. Det finaste här tycker jag är att antingen ha två rejäla kuddar 50×90, längst bak och att sedan jobba vidare med två 50×60 sovkuddar framför dem, eller fler om man vill det (se ovan).

Eller så har man två 50×60 kuddar som man lägger på höjden på varandra. Det ger ett mer strikt intryck och skapar en välstädad hotellkänsla.

Ojämnt antal

Väljer man istället att jobba med ett ojämnt antal på kuddarna är det fint att börja med 50×90 kuddar längst bak, och att sedan jobba sig framåt med ”sovkudden” och kanske dekorationskudde efter det och att avsluta i mitten (sammanföra sidorna) med en kudde av annan form, rund eller avlång, eller varför inte en kudde med ett kul mönster? Fler kuddar, men också lite mer inbjudande och lyxig känsla.

5. Rama in sängdelen med en matta

Slutligen, jag har sagt det förut och säger det igen. Det skapar en inramad effekt och ger en härlig pampig känsla om du har en matta under sängen. Antingen har du en matta som börjar 1/3 del in under sängen, eller varför inte under hela? Då blir det skönt att sätta ner fossingarna på något mjukt när du ska stiga upp en kylig höstmorgon.

Lycka till med bäddandet!

Kram Jannice

.

.

26

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00