ANNONS

Tips på förvaring i förråd och garage – rensa i röran

/

På begäran! Jag har fått så mycket frågor och mejl kring förvaring och vårt förråd så här kommer mitt inlägg igen.

Vårt förråd som blev klart förra hösten har varit en glädje att besöka i sommar. Älskar att komma in och hämta cykel, trädgårdsredskap eller vad det nu må vara utan att bli skogstokig över att man inte hittar något. Kanske får ni några tips som ni kan förverkliga en regnig sommardag.

Glöm inte, börja smått och belöna dig efter 1 timma med en kopp kaffe och samla nya tag.

Direkt innanför dörren har vi valt att ha lådor med saker som vi ofta använder. Trädgårdslådan med trädgårdsvantar, kratta, liten spade, snöre, sekatör osv. Cykelfix som pump, olja m.m.

För att nyttja ytan maximalt har vi använt cykelställ på väggen. Hur enkla som helst att haka upp hjulet på, finns hos din cykelhandlare.

På höger sida när man kommer in har vi alla våra trädgårdsredskap. Även dem på väggen. Enkelt att få tag på och tar ingen plats alls av golvytan.

På väggarna har vi valt Nordsjös färg för våtutrymme i en grå ton ncs 1500 n. Först våtrumsgrundfärg och sedan våtrumsfärg. Detta då det är ett kallförråd och då det lätt kan bli kyligt och fuktigt vid väderomslag. Vi har aldrig mindre än 8 grader här, så ett litet element går på för att hålla en viss temp. Först tänkte vi ha de putsade väggarna som de är, men jag rekommenderar verkligen att måla putsen då det håller ytan bättre och inte ”smular”. På golvet valde vi klinker för att det skulle vara enkelt att kunna torka av smuts och slask som lätt hamnar här.

Smart förvaring till elsladdar, vattenslangar och annat. En rejäl krok och kedja.

I en hörna har maken verktyg och mitt gamla ritbord gjorde vi till ett snickarbord, passande när det ska pysslas framöver. Kanske lilleman vill spika sig en trädbåt som jag gjorde i vårt garage när jag var liten?

Ordning och reda! Löööve it!

Suveräna grå snygga lådor har Jysk! All förvaring har vi köpt där. Dessa är Smartbox och har perfekt lås som gör dem täta och som utesluter fukt och lukt.

Hyllorna är från Ikea. Vi valde att såga och göra dem maxade upp till tak. Lätta att sätta på varandra och mitt hetaste tips – Tänk på att inte ha en täckt yta som samlar damm. I dessa utrymmen går man knappast runt och torkar av hyllor var och varannan vecka. Så dessa i galvat stål är både snygga och funktionella.

Jo då, maken har även valt fin fin ventilation i galvaniserad stål. Fint ska det va. Undrar om han har funderingar på att flytta ut till boa?

Förvaringen längs med väggarna har gjort att vi har yta att fixa med cyklar, lätt att gå in och ut att hämta saker, samt plats till våra dynboxar under vintertid.

Så här såg det ut i september. Nyputsat, nymålat och med nytt tak. Som sagt nu är även insidan fin. Det grämer mig så att jag inte tog några förebilder. Vi hade två mindre dörrar. Vägg emellan och lågt till tak, och en herrans massa prylar och oordning!

Hoppas detta kan inspirera er till att göra höstfint i er källare, förråd eller vind.

Önskar er en fin lördag! I nu drar vi in till stan på Dunkers utställning, Pettsson och Findus!

Kram Jannice

.

.

38

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00