ANNONS

Funderingar kring utekök – inspiration outdoorkitchen – att inreda utomhus

/
outdoor kitchen utekök 3

Jag och maken har länge funderat kring det här med utekök! Först tänkte vi att platsbyggda utekök men jag vet inte. Det känns lite för stort projekt liksom. Men vi vill gärna ha en bra grill, avställningsyta och vask. Vi har haft det tidigare men av urusel kvalitet, så nu letar vi efter något som är klassiskt, hållbart och en bra investering till huset, trädgården och kommande sommaren.

Delar med mig av det här då jag surfat runt i månader och inte hittat något vettigt på outdoor kitchen temat. Så i helgen surfade jag runt för inspiration som jag tänkte dela med mig av till er. Ni kanske är fler där ute som letar inspiration kring utekök, grillar och hur man kan skapa en plats i trädgården för middagar och härliga sommarkvällar.

outdoor kitchen utekök 7

Jag tror det är väldigt osvenskt att ha ett utekök i trädgården. Jag har hittat en mängd flöööödiga utekök a la Amerikansk Barbecue, som varken passar vårt klimat, kultur, hus och trädgårdar. Men att hitta en produkt som tillåter att bygga sitt egna utekök med inbyggnadsgrillar eller köpa komplett utekök som passar stilen till våra hus, har varit svårt att hitta. Tills jag av en slump dök på den här bilden….

napoleon_le-3_rostfri_vask_gasolgrill_grill_rak

Jihaaa! Det är ju något sådant här som passar oss perfekt! Något som kan stå ute under sommaren och som man kan rulla in i förrådsboden eller täcka över under vintern. Med några hyllor över i husväggen blir det ju ett komplett utekök. Och snyggt är det också! Napoleon heter varumärket och är Kanadensiskt, och vad jag gick igång på, som bor nära havet är att de erbjuder marknadens bästa garantier!

Här finns möjlighet till plocka ihop vad man önskar, både inbyggnadsgrillar, vask och kompletta grillar, allt för att du ska kunna få det som passar just ditt behov och ditt hus.

outdoorkitchen utekök
outdoorkitchen utekök 1

Ja det kanske låter som jag är sponsrad, men nej, jag är bara så glad över att jag hittat något som passar vårt klimat och jag gillar idén om att börja inreda våra trädgårdar mer. Flytta ut, njuta av naturen och lägga lite krut på att göra det trivsamt de 4-5 månader vi verkligen har möjlighet att njuta av matglädje och familj ute.

outdoorkitchen utekök 2
outdoor kitchen utekök 6
outdoor kitchen utekök 9
outdoor kitchen utekök 4

När vi ändå är inne på att inreda trädgården. Det här gillar jag! Och hur smart är det inte i vårt lite kallare klimat? En uteplats med avställningsyta och värme på samma gång. Det finns så smarta gasolalternativ som garanterat ger trädgården ett lyft. Här hittar ni några alternativ.

outdoor kitchen utekök inspiration
napoleon_gasolbord_hamptons_kvad

Hoppas ni gillade min inspiration kring utekök, grill och matplats i trädgården, samt hur man kan inreda utomhus.

 En ack så viktig del så här års. Gör man det bra, tänker igenom det och investerar i bra grejer, förlänger man såväl kvällarna som sommaren.

Hur det går med vårt egna uteköksprojekt återstår att se, men jag har mina idéer, och det gäller att få ändan ur vagnen, det är ju snart midsommar och då vill jag gärna ha det klart (hjälp)!

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

.

.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00