ANNONS

En Feng Shui analys

/

Välkommen in till denna pärla! Ja tipstack till Anette som skrev om denna vackra lägenheten som finns hos Stadshem. Underbar styling av duktiga Emma Hos, som jag tänkte göra en Feng Shui analys på. Häng med!

Den underbara ”lerfärgade” väggen jordar det vita, svarta och grå (något vi ofta missar i våra Skandinaviska inredningar). Extra vackert och värmande blir det med det ljusa träslaget till.

Mängder med frisk grönska ger liv åt den varsamma färgsättningen och efterliknar naturen på ett exemplariskt sätt när det gäller Feng Shui.

Så snyggt kök! Vilken skillnad det blir när man vågar välja en mörkare grå, som ger tyngd till det vita och ger kontrast till inredningen, något som behövs för att det ska bli bra. Extra plus för att det också balanserar upp den mörka fondväggen på ”andra” sidan.

Kantigheten i luckorna och kaklet mjukas upp av runda bordet, lampan och mjuka formerna på stolarna. Lovely! Mässingen ger eld i sin färg och gör att alla de fem elementen blir representerade.

Accentfärgen grönt ser man även skymta på en vägg i sovrummet. Fint när en kulör går igenom i hela lägenheten och binder samman känslan av harmoni, helhet och balans.

För att skapa ytterligare lugn i sovrummet hade jag valt att hänga upp linnegardiner som bromsar enerigflödet. En matta på golvet håller om platsen och sätter raggsocker på inredningen vintertid.

Bilder: Stadshem

.

En långsmal hall kan vara svår att inreda. Använd ting som bromsar upp, exempelvis som fikonträdet här i den ruffa korgen. Det mörka köket ger också ett lugn till det långsmala köket eftersom det sätter stopp för ögat. En matta med ränder på bredden hade ytterligare stoppat upp den rusande känslan i hallen och gjort energierna något lugnare. Men bara det att det finns en matta på golvet gör sitt.

Med dessa harmoniska bilder önskar jag er en fin torsdag!

Kram Jannice

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00