ANNONS
PersonuppgifterCookies

Helgens Feng Shui tips

/

Bild: Alvhem Mäkleri

.

Till helgen tar vi tag i våra bokhyllor! Feng Shui förespråkar ju böckerna färgkoordinerade (vet att det inte är alla som gillar det), men jag tycker det är viktigast (som här) att lätta upp känslan. Böcker och sedan luft, en växt, ett vackert föremål som sätter tonen och stilen som ni har i övriga rummet.

En bokhylla med massa böcker ger pelarliknande former och blir därför träelement. Därför är det bra att undvika ytterligare av den varan. Bind upp med jord, som här en fyrkantig tavla (form) terracottakruka (material) eller färger i brunt och beige. Eller varför inte fronta en bok ibland som ger rektangulärt intryck och blir därmed jord och lugnar känslan (samma effekt som en tavla). Runda former (metall) blir också extra fint mot alla kantiga böcker.En bokhylla med öppna hyllplan som här, ger från början ett lättare intryck, allra helst när den är vit som väggen och smälter in fint. En träbokhylla blir tyngre och måste pyntas mer med metall- och vattenelement för att få luft. En repetition om de 5 elementen hittar du här. Glöm inte heller att tänka på motsatsförhållanden för att få optimal balans. Och självklart belysningen, som är a och o.

Lycka till och trevlig helg! Här blir vi komplett familj igen när maken kommer hem från kurs. Skönt och mysigt!

Kram Jannice

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@addsimplicity
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00