ANNONS
PersonuppgifterCookies

Min kulör – Simplicity

/

Här är den! Färgen S I M P L I C I T Y ! I samarbete med Kalklitir har jag fått äran att skapa min egen kulör! Och jag är supernöjd! En dov ton av grålila som sätter färg på väggarna utan att för den skull ta över.

Varför valde jag just denna färg! Grå toner ligger mig varmt om hjärtat, men extra snabba slag får jag när jag ser den tillsammans med dämpad lila.

En färg som jag haft i över 10 år i vårt hem utan att tröttna. Vi svenskar är generellt rädda för att färgsätta våra hem. Vi är glada för vitt, svart, grått. Att addera en lila kulör till det grå gör att man sätter färg på inredningen och lättare kan jobba med kulörer som går ton i ton, som jag gjort i vårt vardagsrum. Att lyfta ut väggfärgen i olika nyanser på textilier, mattor, gardiner och andra dekorationsföremål skapar en fin helhet.

Färgen är också makalöst vacker till de ack så populära metallarna koppar och mässing som vi ser överallt just nu. Till våren tror jag vi kommer se allt mer grönt på inredningsfronten, vilket är oerhört vackert till lila. Se bara vad fint en krispigt grön växt blir som kontrast till väggen på bilden nedan. Årets färg 2015 Copper orange är fantastiskt fin till grålila och ger en värme till hösten och passar fint till den modernare stilen. En gul nyans, varför inte senaspsgult så här års, lyfter den grålila tonen fint och gör den inte så gullig. Gult är för övrigt komplementsfärgen till lila. Brunt till den grålila ger en jordande känsla,  vilket skapar en ombonad inredning. 

Den lila färgen anses inom Feng Shui som majestätiskt, den är en kulör som man ofta förknippar med kunglighet och en färg som i dov ton anses sofistikerad. Därför känns den extra fin att kombinera  i våra vita hem, då den bara adderar en viss ton av elegans, värme och känsla till rummet. Valet av nyansen grålila tillhör en färgskala som vibrerar på låg frekvens vilket gör att den får oss att lättare finna ro, skapa harmoni och kop

pla av. Vilket gör att den passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Eller varför inte i barnrummet?

Dovheten gör den hållbara och den grålila tonen är också väldigt vacker till jul! 

Tips – gör den mustigare med vinröda accenter, eller varför inte addera mässing, terracotta och smutsrosa? Jag vet vad jag kommer gå all in på i år till våra nymålade väggar!! 

Just nu har min kontorskollega My Habitation tillåtelse att exklusivt sälja färgen SIMPLICITY och mellan perioden 11 nov-25 november erbjuder de 20% rabatt på just denna färg, innan den kommer ut på övriga marknad till fullpris.

Bilder: Simplicity

Fler bilder kommer då färgen hamnat på ytterligare en vägg här hemma. Efter att ha varit i kontakt med en mängd kulörer denna höst kan jag lätt konstatera att inredningen oftast blir bättre med lite färg väggarna. Jag är inte den färggladaste personen, oh nej, men bara väggarna får en nyans av någon harmonisk ton lyfts de vita fönsterkarmarna och dörrarna på ett kick och gör rummet mer harmoniskt och intressant. Plus att det blir så mycket enklare att lyckas med inredningen och få till en helhet! Hoppas ni gillar min kulör lika mycket som jag gör! 

Önskar er en fin dag! 

Kram Jannice

67

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00