ANNONS
PersonuppgifterCookies

Hemma hos grundaren av Kalklitir

/

Igår hade Annika och jag förmånen att besöka ägarna till Kalklitir’s hem i Landskrona. En underbar våning i centrala Landskrona, med en takhöjd på 5 meter, vacker stuckatur och gedigna golv. Det blev en upplevelse vi sent ska glömma. Gästvänliga öppenhjärtliga människor,  harmonisk inredning, fantastisk mat och en mängd tips kring färgsättning. Det var med en mängd inspiration och nya projektidéer vi 2 timmar senare lämnade Kalklitir.

Hembakat! Så brukar det inte se ut här hemma när jag varit i bakartagen, men hos Audur och Hjörtur är allt vackert. Dottern hade snott ihop dessa läckerheter som smakade himmelskt gott.

Audur som är grundare av företaget, testmålar och leker med färger och kulörer. Visste du att färgen Kalklitir går att måla på allt ifrån möbler, väggar, tapeter och golv.

Efter vårt möte avnjöt vi en underbart god tonfisksallad, på vackert handgjort porslin och med döttrarna i familjen som också jobbar i företaget.

Sänghimlen har kreativa Audur gjort själv. Det grå linnetyget är från Ikea och hon berättade att hon beställde 36 meter tyg till olika projekt i den nya lägenheten, som de flyttade in i, i mars i år.

Stilen är inspirerad från 1700-tal och fransk romantik.

Här ser ni de nya vinterkulörerna som släpps den 14 september. Vilken fantastisk dag det blev med  mycket inspiration och nya projekt på gång! Oj vad det här ska bli kul! Annika med butiken My Habitation har just börjat saluföra Kalklitir så är du nyfiken på att veta mer om kulören hittar du en del av sortimentet här.

Bilder: Simplicity

Jag och grundaren Audur av Kalklitir. Hon är dekorationsmålare från början och allt ni ser på bilderna, som möbler och väggkonst har hon gjort själv. Snart kommer ni se deras hem i Aftonbladet och så fort de blir färdiga med fler rum i sin lägenhet kommer jag dela med mig av fler bilder.

Nu ska jag iväg till den Stora trägdgårdsfesten på Sofiero’s pressevent! Självklart är kameran med.

Önskar er en fin torsdag!

Kram Jannice

19

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00