ANNONS
PersonuppgifterCookies

Nytt från Rörstrand

/

Denna morgon har jag äran att få avslöja en stor nyhet! Rörstrand med anor från 1726 presenterar i detta nu faktiskt, sin största designsatsning på många år: servisen Inwhite & Inblue i design av internationellt erkända formgivaren Monica Förster.

Intressant kuriosa är att inför designarbetet gjordes en studie om konsumenters matvanor, vilket ledde till utformningen av servisens sex delar.

Resultatet blev en tidlös vardagsservis anpassad till idag. I servisen ingår skål, pastatallrik, assiett, tallrik, stor serveringsskål och en mugg, samtliga delar i monokromt vitt eller med mönster i blått som harmonierar fint med varandra. Servisen kommer i en varm vit (Inwhite) och i en mönstrad blå edition (Inblue), båda i hållfast vitroporslin, som kan användas var för sig eller tillsammans. Den till synes enkla formen är väl genomtänkt. Dess strama och raka avslut ger ändå en mjuk och svävande känsla när skålar och tallrikar står på bordet. Älskar formgivningen! Ett litet diskret R i relief på produkternas baksida talar sitt tydliga språk och ger Inwhite en identitet och kvalitetsstämpel. Like! Formen är inspirerad av Rörstrands servisklassiker Blanche från 1930-talet, som formgivaren fann vid ett av sina researchbesök vid Rörstrands museiarkiv i Lidköping. Inblues mönsterbild är samplad från klassiska serviser som Koka blå och Blå Eld. Den för Rörstrand så karaktäristiska ”blödande” färgen flyter ut och ger ett oväntat djup.

Den midnattsblå färgtonen är hämtad från den svenska naturen.– Det har varit en stor utmaning att skapa något så enkelt, som ändå har en egen karaktär, säger Monica Förster.

Servisen är en hyllning till Rörstrands långa och rika designhistoria och tar med sig det blåvita porslinet in i framtiden. Monica Förster har med stor känsla både för Rörstrands historia och framtid skapat en nutida servisklassiker som stärker Rörstrand på den internationella designscenen.

Nu är jag nyfiken på vad ni läsare tycker om den nya servisen!?

Kram Jannice

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@addsimplicity
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00