ANNONS

Formex – en resumé

/

Om jag ska avsluta mina inlägg från Formex med en sammanfattning så kan man säga att följande 4 inredningsstilar ses som trender denna höst.

Soft Nordic Ses som huvudtrenden. Där allt går i bleka pasteller, 50-talsformer på möblerna och ljusa träslag. Metallen som ses mest i stylingarna till dessa färger är koppar, även om jag personligen hellre föredrar mässing till dessa kulörer.

Raw Junction Personligen trodde jag att det här med industristil hade nått sin peak, men tydligen finns det mycket kvar att suga ut. Ruffa, slitna industristilar som möter en mörkare dämpad färgskala. Detta är väl den största skillnaden. I inredningsmagasin och på bloggare har vi sett industri med vitt och svart, men här gäller nu att addera lite mer färg till de ruffa materialen. Vi ser en hel del blå färgskalor i denna stil!

Wild Wood Det naturnära. Material som går i trä, vi ser betong, sten och en hel del marmor, samt en mängd metall. Känns som denna stil aldrig blir riktigt omoderna. Kan dock kännas lite tråkig om man inte använder sig av en hel del växtlighet och unika fokuspunkter som gör stilen lite mer intressant.

Dark Fragrance En mer klädd stil. Inredningen går i mörkare färgskala. Dekorationen är elegant och tyger i olika material har en betydande funktion.Vi ser glas och mässing, och svulstiga dekorationsföremål och vacker förvaring i form av klädda tyglådor och annat vackert.

Jannice tycker: Personligen gillar jag det klädda, med en smutsig ton av pasteller. Alltså en mix mellan Dark Fragrance och Soft Nordic.

Och så slutligen till mina favoriter på mässan som blev PB Home som tagit in ett mörkare trä till sitt annars svarta, vita och metall sortiment. Ursnyggt och fantastiskt vackra soffbord, sidobord och underbara bokbord att dekorera bakom exempelvis en soffa. Tyvärr la min mobil av här så det är lite få bilder. Men håll utkik efter PB Homes sortiment som passar perfekt till höstens klädda stil och som adderar värme med sitt mörka träslag och hjälper oss till en snygg förvaring.

Oscar & Clothilde fick en makalös repsons förra året så förväntningarna var höga. Tyvärr blev jag lite besviken, jag blev mer inspirerad av att gå in i deras fantastiska butik på Birger Jarlsgatan inne i stan än i deras monter. Dock älskar jag att se det mer klädda, ombonade och de personliga detaljer som de väljer att saluföra, så de hamnar ändå på min favvolista. Och färgsättningen i orange, rostrött och grönt var underbar. Även hänger de på trenden djurmönster, eller hänger på och hänger på. De har varit där med sina djurmönster hela tiden.

Skrufs glaskaraffer, glas och nya stora vaser!

Fungerar lika bra som vas som karaff! Och så nedanstående vas som jag redan bloggat om. De gigantstoravaserna (kanske inte syns på bilden) som blir extra vackra i grupp och med en enkel grön kvist! En produkt som passar oavsett vilken stil du väljer att ha hemma.

Det norska märket Wik & Walsoe. Sagolikt vackert med nordisk touch. Feminint men ändå med en modern känsla. Känns som något vi inte sett förut!

Önskar er en fin fredag och trevlig helg!

Kram Jannice

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00