ANNONS

Skapa tavelvägg

/

Vackra inspirerande tavelväggar kan ersätta en fondvägg i ett hem. Samla hellre din samling än att pytsa ut konsten lite överallt, det kan ofta bli rörigt och oharmoniskt.

Om du väljer en ”rörigare tavelvägg” se till att ha några ”tvåor” (liknande tavlor i samma storlek) som strukturerar upp och gör intrycket lugnare.

Vacker konst som harmonierar med inredningen är verkligen pricken över i, i ett rum. För att få väggen att gifta sig med inredningen, försök att hålla samma färgskala på konsten som exempelvis på mattan i rummet eller övriga textilier. Eller som här, välj några böcker på bänken som tar upp färgerna i konsten.

Bilder: Sköna hem

Här har man valt att hänga två tavlor som tar upp träet i bordet och som ger kontrast till det övrigt vita rummet. Makalöst vackert. Vill du ha fler tips på hur du kan hänga dina tavlor? Se nedan.

Bild: Pintererst

För att göra det enkelt för sig brukar jag tänka kortfattat:

  • rak överkant om du har högt till tak (annars känns detta ofta tryckande och man pressar ner takhöjden och energierna i ett rum.
  • en rak underkant däremot gör att du får en positiv känsla på rummet. det känns luftigt och väggen till tak känns högre.
  • rak mittenlinje är fint om du har lite olika storlekar på tavlorna och passar exempelvis fint i en korriodor eller ovanför en sideboard.
  • om rummet är rörigt, se till att välja ett alternativ ovan, där tavlorna hänger inom en tydlig mall, exemeplvis symmetriskt eller inom en rektangel etc.

Önskar er en fin fredag och trevlig helg. Lilleman och jag ska ta bussen in till stan och fika, sen blir det nog stranden.

Kramar Jannice

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00