ANNONS

En Feng Shui analys

/

Bild: Sköna hem, Fotograf Rebecca Martyn

Tänkte att det var dags för en Feng Shui analys igen. Detta underbara kök i industri stil känns fräscht och modernt. Notera hur vackert det blir med den värmande kulören koppar till detta ganska så sterila kök. Bordsskivan i betong ger också en värmande effekt till rummet, som annars har en hel del vatten och metallelement i sig (vitt och svart). Därför är det extra viktigt att i en sådan här inredning jobba med färska örter, friska växter, korgar i trä eller brun kulör som ger värme. Att få in värmande metaller som koppar och mässing gör stor skillnad till trivseln än om det bara funnits kallt silver och rostfritt i köket.Tänk också på att när man som här, använder mörk fog till ljust kakel, blir det en hel del mönster som kan uppfattas oroande – var därför ganska så begränsad vad gäller öppen förvaring. Men den mörka fogen lyfter också fram kaklet och bildar som en ram runt det, vilket gör att man ser alla kvadrater extra mycket – alltså en hel del kantiga former.

Därför är det viktigt att mjuka upp med runda former och feminina saker. Exempelvis har man sköna runda genomskinliga stolar, men också en härlig vacker feminin bukett på bordet, samt runda burkar och brickor på köksbänken, och inte minst den runda stora Tom Dixon lampan över bordet som ger stor effekt och klassas som fokuspunkten i rummet.

Kram Jannice

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00