ANNONS

Personlig retro

/

Sällan får ni se hem i retrostil här på bloggen. Mest för att jag sällan kommer i kontakt med dessa hem och kanske ligger ganska så långt ifrån det stilmässigt. Men det betyder inte att jag inte tycker om stilen. Men idag kära vänner ska jag bjuda er på ett högst personligt hem i ljuvaste retrostil. Det här hemmet känns så skönt avslappnat och det känns riktigt befriande att få visa er ett hem utan en ensam glödlampa  i en strykjärnssladd, eller en tine k vas (ja jag har de själv), eller en träapa hängande i en tavellist. Det syns att Ulrika med maken Markus (och barnen Olle och Ture), har samlat på sig, bott in sig och byggt upp ett hem utifrån deras tycke och smak och jag älskar´t!

Jag gick denna dag in bakvägen där man möts av en fantastiskt liten trädgård. Grythyttan möblemanget är nyinköpt men passar fint och är tidstypiskt med huset.

Paret har varsamt renoverat köket och på hyllorna samsas arvegods med nya muggar från Eva Solo. Ulrika driver sin egna Event och kommunikationsbyrå Plodder där Eva Solo är en av kunderna.

Som bullfatet i mormor och morfars sommarstuga när jag var liten. Bara det blir som balsam för min själ. Sen att kakan var ljuvlig var en bonus.

I hallen möts man av Josef Franks tapet som gör hallen till något extra. Att ha stängda trappsteg och träavsatser är det absolut bästa enligt Feng Shui. Man låter energierna stanna kvar, samt får en skön och behaglig känsla. Varken rusande eller för långsam.

Små vackra fröremål samsas lite varstans just för att de är vackra.

Blommor från trädgården är något Ulrika mer än gärna dekorerar hemmets alla vaser. Här en bukett i en Savoy, av Alvar Aalto.

Retroprylar och arvegods som möter moderna färgstarka tyger och tapeter.

En plats för avkoppling i burspråket med utsikt över havet….

Bilder: Simplicity

Och så kvinnan bakom denna inredning. Ulrika! Fin vän och samarbetspartner till mig. Tack Ulrika för att jag fick fotografera ditt fantastiska hem!

Önskar er alla en fin start på denna julivecka! Idag börjar min semester och vi ska bara lata oss må ni tro!!

Ses imon! Kramar Jannice

52

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00