ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bloggforum 2013

/
20130422-210215.jpg

I söndags bar det alltså iväg mot Göteborg och Bloggforum 2013. Efter att ha kört fel och tagit Tingstatunneln en si så där 5011 gånger kom Sofie och jag fram till hotellet. Radisson Blu Riverside ligger på Lindholmen med vacker utsikt över hela Göteborg och hamnen. Vi fick ett av de finare rummen, stort var det och mycket häftig design.

Efter incheckning och telefonsamtal hem, var det dags för uppdrag inne i stan. Första stoppet var NK. Där fick vi härlig Sushi, trevliga magasin och annat smått och gott. Mätta i magen drog vi vidare i en strid ström till Artilleriet (nästan så vår långa kö konkurrerade med Håkan Hellströms biljettsläpp på Kungsgatan, hehe…). Väl inne i denna magiskt trevliga affär med så mycket fint, hittade jag bara DEN lampan till vårt allrum. Gah… den är så fin, Chandelier tillverkad av plisserat sidentyg och i den grå tonen skulle den sitta som en smäck ovanför soffbordet i vårt ”Mad Men rum”.

Väl hemma var det dags för föreläsningar. Vi hälsades välkomna av hotellchefen för att sedan få en presentation av Stylt Trampolin AB som är den arkitektbyrå som gjort inredningen på hotellet. Det var så intressant att höra deras process. Från idé, skiss och färdigt resultatet, och deras röda tråd (a little bit of crazyness) som genomsyrar såväl rum som restaurang och lounge.

Därefter blev det Brain Food med mumsiga nyttigheter. Bakgrunden till att hotellet har utvecklat Brain Food är att maten som vi äter påverkar hjärnans funktion. De senaste årens forskning har visat att rätt livsmedel – vid rätt tidpunkt – ger bättre inlärnings- och koncentrationsförmågor, kortare reaktionstider och mindre stress. Alla dessa faktorer påverkar kvaliteten på ett möte och jag tror bannemej jag kände skillnad i kroppen för när det var dags för nästa föreläsning var jag extra taggad.

Brain Food….

Trendföreläsning om hösten 2013 och 2014, av Colour House! Mycket intressant! Gör er förberedda på Neon, Blått blått blått som avlöser det svarta, Inkamönster och Sydamerikanska influenser och så pasteller förstås! Pasteller, FAST som är kombinerade med svart. Och så en engelsk elegans….

Sedan kom Maria Gustavsson från MIKU, direkt från att kramats med självaste Christer Fuglesang i huset bredvid, inspirerade hon oss om att följa våra drömmar, göra ord till handling, ta ett steg i taget och gå sin egen väg och sluta bry sig om vad andra tycker. En go tjej som fick iaf mig att varva ner duktigt! Tack Maria!

Kvällen avnjöt vi uppe på terrassen, med SPA, Champagneprovning, sabrering för att sedan äta middag på restaurangen Cookos Nest på hotellet. Ljuvligt gott! Båda mina bordsgrannar Sofie och Abbes pappa, hade lyckan att dra hem vinster i form av övernattningar på Radisson i Göteborg samt Kanariöarna! Va!?!? 7 vinster delades ut under kvällen. Grattis säger jag till er alla som vann!

På terrassen för lite avkoppling innan kvällens festligheter. Japp, här fotas det till Instagrambilder.

Hotellfrukost… men jag saknade pannkakorna eller ännu bättre, våfflor, och min favvo ägg benedict!

Efter en god natts sömn och frukost var det dags att bege sig till Götborgs Auktionsverk. Där fick vi träffa deras VD, Lena Hafdell som höll en föreläsning i stilhistoria och visade oss runt i de vackra lokalerna. Ni kan tro vi alla var idel öra. Så intressant! Visste ni om att de faktiskt håller i kurser i ämnet?!

Det är något visst med auktioner. Vackra saker där alla har sin historia. Det gör mig lugn på något vis. Något som inte gjorde mig lugn var att SVT Västnytt kom på besök och haffade mig i en intervju! Gah.. tror det kanske kommer ikväll!? Eller var det igår? Något som sett det? Ja, roligt var det och en erfarenhet rikare drog vi vidare för föreläsning på hotellet igen.

20130422-210539.jpg

Vi började med att få lära oss mer om yrket möbeltapetsör av Sara Lindqvist med företaget Mormors Minne. Vilket fantastiskt hantverk säger jag bara!! Vilken precision och vilket tålamod. Jag är imponerad och tycker att deras hantverk borde få betydligt mer kred! Nedan ser ni hennes stol till farsdag… för den som glömt att ge den klassiska slipsen i några år, kan man ju kompensera det med en stol. Hihi…Sedan blev det mat! Och vilken mat sen!! Mumma!! Dumplings från Beijing 8! Underbart gott, och så läckert. Notera när jag säger det… Dumpling ”is da shit” och det vi kommer få se en hel del framöver. Dagen fortsatt sedan med föreläsning av företaget Blogg.se

, där vi fick tips om sökoptimering och annat matnyttigt. Därefter var det members.com tur att berätta om sin exklusiv näthandel som bygger på ett medlemskap och där man dagligen släpper produkter till försäljning i begränsat parti och med fina urval av allt ifrån kläder, skor, heminredning m.m. (måste bara bli medlem idag!!).

20130422-211428.jpg

Innan jag och Sofie satte oss i bilen fick vi en inblick i Ellos heminredningssortiment för hösten 2013. Jag kan ju avslöja att även här ser vi en del neon tillsammans med naturfärger och en ny kollektion i form av tapeter!

En utsuddad sneak peak av höstens sortiment för Ellos Hem.

Med några härliga välorganiserade dagar med mycket glada skratt i bagaget gav vi oss av till sydligare breddgrader. Jag vill speciellt säga ett stort tack till Milk och Frida, Trendenser (kanske är du mamma nu?!) som anordnat dessa dagar, och till Radisson Blu Riverside Hotel för er gästvänlighet. Det har varit en fantastisk vistelse. Jag är pumpad med inspiration och en mängd energi!

Nu dags att ta tag i ”att-göra-listan” här på kontoret!

Kram på er, Jannice

20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00