ANNONS

Att hänga konst

/

Bild: Martin Cederblad

Tänk på att när du ska hänga tavlor så gäller det att bestämma sig för en linje. Det finns många olika knep och sätt att använda sig av och jag hade tänkt att ge tre tips idag. Antingen bestämmer du dig för att utgå från en rak linje undertill, som på denna bild. Det är också snyggt att låta konsten fylla hela möbelns längd. Eller så kan du utgå från en rak mittenlinje som skär genom tavlornas mitt och flyter ut, uppåt och neråt. Det tredje alternativet är att låta linjen vara rak i ovankant, dock kan det lätt bli en tryckande känsla i rummet. Lite hämmande och ängsligt, som om man försöker kväva något. Ofta vill vi ju att energin ska få flöda och ge positiv känsla uppåt.

Men jag skulle vilja säga att detta beror på. För har du ett hus med väldigt högt till tak, kanske du vill kompensera detta genom att hänga tavlorna med rak överkant så att rummet inte känns för högt och kalt.

Mer om konst på väggarna och hur du kan hänga den, återkommer jag med titt som tätt här på bloggen.

Ett annat inredningstips! Är inte denna förvaringsmöbel hur snygg som helst!? Du fixar den enkelt med köksskåp från det stora varuhuset och en måttbeställd marmorplatta. Voilá, så har du en exklusiv och elegant förvaring till vardagsrummet!

Önskar er en fin lördag! Här blir det sista kursen i färg och stil för 11 damer!

Kram på er, Jannice

58

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00