ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fixa hemmakontor

/

Bild: Living etc.

Så här i början på det nya året kan det väl vara bra att rensa upp bland pärmar, räkningar och annat jox och göra ett hemmakontor till allt administrativt arbete och surfande. Idag ger jag lite tips på olika möbleringar och stilar. Den första bilden (ovan) tycker jag är makalöst vacker. Att ställa ett skrivbord framför ett fönster där gardinerna blir som en ram kring platsen, dock hade jag satt stolen på andra sidan, så man blickar ut över rummet! Hur fint som helst och bättre möblering enligt  Feng Shui då man får en kraftposition och annan trygghetskänsla.

Bild: Sköna Hem

Här är ytterligare ett exempel på möblering med skrivbord ute i rummet. Det blir alltid bra, tro mig. Det gör också att rummet känns större, samt att energierna känns mindre rusande och därmed miljön mer harmonisk.

Bild: Residence

Två bockar, en skiva av ditt favoritmaterial och en stol som sätter stilen är egentligen allt du behöver. Tänk på att stolen har stor betydelse och är det något du ska lägga pengar på, så är det den. Perfekt möblering! Så mycket trevligare att ”connecta” med rummet än att exempelvis stirra in i en vägg.

Bild: Living etc.

Köp snygg förvaring och gärna dold som gör att skrivbordet blir en installation istället för en stökig plats som stör. Har du fin förvaring, som exempelvis finns på Granit, Åhléns, Bookbinders, Ordning & Reda mfl, så kan du placera ditt skrivbord var som helst i huset, se bara till att ta upp några av de färgerna du redan har i rummet på pärmar, lådor och annat.

Bild: Living etc.

I Feng Shui tycker man inte att skrivbord och kontor har sin plats i sovrummet, då det bara ska bestå av vila och avkoppling. Har man ingen annan plats så har man inte, då kan ett sådant här alternativ fungera bra. Dold förvaring och en liten hylla som går att fälla in när det är dags för sömn.

Bild: Living etc.

Glasbord som skrivbord är en ursnygg idé och ger en ”posh” och elegant känsla till rummet. Tänk på att du kan ha stolar på var sida om bordet. Fint!

Bild: Living etc.

En matta som omsluter platsen är också ett tips på hur du gör det mysigare och mer personligt. Här tycker jag man lyckats enormt bra med materialvalen. Mattan som ger struktur, det glansiga glasbordet som möter träbenen och den blanka polerade stolen med skinnklädsel! Grymt!

Bild: Simplicity

Bild: Simplicity

Själv har jag placerat mitt skrivbord och hemmakontor bakom sofforna i vår allrum, där jag har utsikt över både rummet och trädgården. Skrivbordet fungerar även som ett bokbord och dekoration till rummet då jag har bra förvaringsmöjligheter och valt att ha vackra inspirerande saker på det.

Så där ja! Då hoppas jag ni fått lite tips och inspiration till att ta tag i kontoret där hemma! Börja alltid med att rensa upp, köpa samma färg på pärmarna och några snygga anteckningsblock, sen kommer allt annat gå som en dans!

Kram på er, Jannice

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00