ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vad betyder retro?

/
Bild: Living etc.

Bild: Living etc.

Retro (bakåtblickande) syftar på att inpireras av eller intressera sig för en tidigare eras trender, moden eller teknologi. Man talar till exempel om retromode och retromöbler. Den som gillar det som är retro kallas för retrofil, och behöver inte själv ha varit med om den tid som favoriseras.

Inom modet började retrotrender göra sig gällande särskilt från omkring 1990. Flera faktorer har bidragit till detta. Retromodet ligger i linje med ökad individualism. Hållbarhet och vikten av att ta hand om vår moder jord har gjort att många möbler fått en renässans och som ett resultat blivit en retrotrenden, som jag tor kommer hålla en lång tid framöver.

Kram Jannice

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00