ANNONS

Trevlig helg och idag kavlar jag upp en andra gång…

/

Det är en extra lycklig jag som önskar er en fin helg för idag tar jag min andra spruta och semestern börjar närma sig så smått!!!

Givetvis ödmjuk och medveten om hur prioriterad jag är att dels få ”förtur” av att vara i en riskgrupp men framförallt att bo i ett land där denna möjlighet erbjuds. Jag tar den givetvis för min egen skull, men också för laget, och för alla de som jag känner och som förlorat någon eller som dras med långa och segdragna komplikationer av Covid-19. För de som slitit i över ett år inom vården. För de som inte kan välja att ta den. För att jag litar på de som är experter!

Med den här buketten önskar jag er en trevlig helg! Må solen skina på er alla! Idag ska vi på student, men först lunch med Katarina som är i stan. Jisses så längesen vi sågs!

Kram Jannice

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Gör ditt hem redo för sommaren – mina 6 bästa inredningstips

Gör ditt hem redo för sommar

blogg slettvoll_essex_moor

1 Storstäda

Sätt igång och vårstäda. Faktum är, genom att öppna fönster, få in friskluft, putsa fönster och damma av ytor med blöt trasa skapas nya energier till huset eller lägenheten.

2 Rensa i röran

kitchen addsimplicity

Med våren och sommaren kommer ett behov av att rensa ut.

Börja med kläder och gå sedan på skåp med exempelvis alldeles för många muggar eller skålar som aldrig använts. Du vet bäst var som behövs rensas. Sälj eller skänk det du inte vill ha kvar. Ge bort till en vän som skulle bli glad för dem. En bra sak att fråga sig är: Kommer jag använda dessa eller kommer det finnas muggar jag hellre använder? Om svaret är att du hellre använder något annat, är beslutet lätt. Gör dig av med dem. Omge dig bara med saker du använder och tycker om. Det är en skön befriande känsla att inte ha en massa saker. Du ska äga dina saker inte dem dig.

3 Möblera om

havsutsikt

Kanske har din soffa varit riktad mot kaminen vinterhalvåret. Nu är det kanske det är dags att vända den mot trädgården och altandörrarna för att få ut maximalt av sommaren. Nu kommer en tid då dörren ofta står på glänt och gränsen mellan ute och inne suddas ut (som Ernst hade sagt) så gör det bästa av din möblering.

4 Byt ut textilierna

vit soffa

Förr i tiden var vi duktiga på att vinterbona och sommarbona våra hem. Genom att lätta upp inredningen med svala ljus toner, skira textilier och stoppa undan fårskinn och tung sammet, ger du en härlig sval krispig känsla till ditt boende.

Byt också ut ljusare textilier på dina kuddfodral, och varför inte låta soffan få en vårlig ljus ton med ett nytt överdrag? Även textilier med mönster som randigt och blommigt ger effekten av en somrig känsla.

5 Investera i nya växter

blogg hortensia

Att ta in mer blommande växter så här års med vacker grönska skapar sommarkänsla på ett kick. Vad sägs om att köpa hem några pelargoner till köket, ett väldoftande citronträd till uterummet och ett härligt olivträd till vardagsrummet? Var noga med ditt val av blombukett. Inget ger väl en sådan härlig sommarkänsla som en sirlig bukett på bordet?!

6 Möblera terassen och balkongen

terass balkong

Än så länge är kvällarna svala, men så plötsligt kommer solen fram. Då är det gott att  ha förberett sin uteplats med utemöbler, en skön pläd att svepa om sig med och växter som skapar en ombonad känsla. Glöm inte belysningen. En ljusslinga skapar magi och gör kvällarna längre. Rummet intill blir dubbelt så stort. När det gäller uteplatser, jobba med naturmaterial och naturfärger som gör att ute och inne vävs samman till en lugn och harmonisk helhet som blir ett med naturen!

Get ready for summer!

Lycka till!

Kram Jannice

Bilder: Slettvoll, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Ikea

.

.

17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Modernt, fräscht och elegant – inspiration och tips kring kök

Idag tänkte jag bjuda er på en intervju som gjorts med mig angående köket jag skapade i Stockholm. Jag vet att ni är många som vill ha kökshjälp så här kommer lite tips om tillvägagångssätt när man tar tag i sådan här stor renovering.

Modernt, fräscht och elegant – när Jannice Wistrand inreder köket i Bromma-villan

När familjen skulle totalrenovera villan i Bromma utanför Stockholm bestämde de sig för att ta hjälp av Feng shui-konsulten och inredaren Jannice Wistrand. Familjens önskan var att det skulle bli ett elegant och funktionellt kök, där materialen andas lyx och där det runda bordet bjuder in till samtal och närvaro med familjen. Att köket skulle kännas tidlöst och vara lika aktuellt om 15 år var även det viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Här får vi ta del av hur Jannice tänkte inför och under köksrenoveringen för att hjälpa familjen att uppnå det önskade drömköket.

IMG_1914

Genom att utgå från husets årtal och lyssna på kundens önskningar utkristalliserade det sig ganska snabbt vilken köksstil det nya köket skulle få.”Jag inleder alltid mina uppdrag med att göra en behovsanalys.

Där intervjuar jag kunden och de som ska bo där om hur de exempelvis vill använda sitt kök. Vad vill de att köket ska ge för känsla? Vad saknar de idag? Hur vill de må när de sitter i köket, och vad känns inte okej idag?” inleder Jannice.

Skärmavbild 2021-05-21 kl. 10.59.52

”Köket är husets största fasta möbel och det är viktigt för mig som inredare att den är samstämmig med husets stil. I och med att jag inredde hela huset hade jag skapat en övergripande moodboard med materialval, kulörer, golv, metaller etc.”, fortsätter Jannice.

IMG_1919

”Det allra första vi bestämde var faktiskt golvet. Jag hade förälskat mig i gotländsk kalksten. Ett vackert naturmaterial som håller genom alla trender och tider. Kalkstenen är i en varmgrå vacker ton som ger värme till köket”, berättar Jannice. ”Kunden önskade basfärger så här valde vi mellan kulören Frost och kulören Frö. Men trots mycket ljusinsläpp i köket, ville jag hellre att möblerna skulle få ha en mörkare ton och att köket skulle vara det ”ljusa” i rummet.”, förklarar Jannice. Därför föll valet på Frost.

Skärmavbild 2021-06-03 kl. 11.37.31

Vid valet av köksleverantör så var det framför allt viktigt att det fanns ett brett sortiment med många olika alternativ, och en personal med kunskap inom köksplanering och köksdesign för bästa möjliga resultat. Kunden hade tidigare använt Marbodal till sitt sommarställe (som Jannice också inrett) och var nöjda med det.

IMG_1926

Att det skulle finnas förvaringsutrymmen till stora bakmaskiner var ett krav, då pojken i familjen älskar att baka. Andra önskemål vad gäller funktion var att köket skulle vara lättstädat och med mycket dold förvaring, detta eftersom det ger ett lugnt intryck. Jannice gav familjen tipset att rama in luckorna för att få ett fint sobert och ordnat intryck i kontrast med det levande golvet.

Det finns många ”smarta” lösningar i köket såsom exempelvis dold låda i lådan för ett mer stilrent uttryck i köket, flexibel lådinredning, diskret men effektfull fläkt med utdragbar glasskiva, en Le Mans utdragbar hylla för att utnyttja hörnet, en stor diskho så plåtar får plats att diskas utan att få vatten överallt, en utdragbar köksblandare, en ugn där luckan viker in sig under ugnen så luckan försvinner när den öppnas.

Skärmavbild 2021-06-03 kl. 11.37.39

När ett kök blir klart är det lätt att det ibland kan kännas som ett showroom då mycket ligger bakom dolda luckor. Därför är det alltid viktigt att se till att jobba med personliga ting. Att lyfta fram dem och dekorera med de saker som betyder lite extra. Gardiner som ramar in samt växtlighet är också viktigt för den personliga känslan i köket.

Slutresultatet blev ett vitt, modernt, fräscht och samtidigt elegant kök. Kombinationen mellan bänkskivan i greige, de mörka träslagen och vita inramade luckor blev så fint tillsammans. Valet av mjuka runda möbler i motsatsförhållande till kantigheten som finns i ett kök blir fina tillsammans. Det i sin tur skapar värme och en inbjudande och ombonad känsla.

Kök: Arkitekt Plus Plus, Frost
Bänkskiva: Beach Gray

Bilder: Jannice Wistrand
Kök: Marbodal

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00