Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sköna hem

Här hittar du alla Sköna hems bloggare!

Fina inredningstips, Feng shui, second hand och växthus med spirande grönska. Hos Sköna hems bloggare får du massor av inspiration till ditt hem varje dag!

Add Simplicity – Feng Shui-bloggen med Jannice Wistrand 

För många år sedan bestämde sig Jannice Wistrand för att följa drömmen och sadla om, från marknadschef till inredare, och med tiden också till Feng  shui-konsult, föreläsare och poddare. Sedan 2007 har hon drivit prisbelönta bloggen Add Simplicity där hon generöst delar med sig av sina bästa inredningstips för hur du får balans och harmoni och skapar ett hem att verkligen trivas i. Tipsen är oftast förankrade i Feng shui; läran om hur vi kan påverka vårt välbefinnande genom att möblera rätt och anpassa vår färgsättning så att ny energi kan skapas i både själ och inredning.

Vad är Feng shui för dig?

– Ett sätt att leva, inte bara att inreda! Feng shui är en filosofi där välbefinnande står i fokus, och där vi behandlar oss själva värdigt och inte ägs av våra prylar. Ett hem i balans gör att vi mår bra.

Besök Jannices blogg här. 

Jannice Wistrand. Foto: Lena Evertsson

Doreen Månsson

Hon är en mångsysslare av rang som älskar inredning, dukning och trädgård. Frågor om hur man piffar middagsbordet bäst gör henne ”alldeles pirrig” och hon får stresspåslag om hon inte får exakta instruktioner första gången hon ska göra något. Doreen Månsson bloggar om sina intressen i hemmet och bjuder på väl dokumenterade projekt, allt med en stor portion humor.

Vad får vi ta del av på din blogg?

– Det blir en hel del mat, dukningstips och inredning. Eftersom vi bor i ett 20-talshus och är lite byggnadsvårdsnördar så blir det varsamma husfix-projekt med en hel del platsbyggda lösningar då inte en enda vinkel verkar vara rak i mitt hem. När det är säsong blir det odling och trädgård för hela slanten. Mina barn tycker att det är avvikande att jag har en bild på min favoritros som bakgrund på både mobil och dator och inte en bild på dem.

Besök Doreens blogg här. 

Foto: Doreen Månsson

Hemtrender

För inredningsstylisten Jenny Martinsson är det minimalistiska och skandinaviska i fokus. 2008 startade hon bloggen Hemtrender, där hon delar med sig av allt som inspirerar henne i stort som smått. Hemtrender utsågs i år till Årets inredningsblogg!

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Levande ljus. Investera i bra (ej med paraffin) ljus och några fina ljusstakar och tänd upp till frukost, lunch och middag. När jag sitter vid datorn vid köksbordet har jag alltid ett levande ljus bredvid mig. Det ger ett lugn på något sätt, något levande som ger en sällskap och mys.

Besök Jennys blogg här. 

Jenny Martinsson Foto: Jenny Martinsson

Seventeen Doors med Ulrika Randel

I bloggen Seventeen Doors slår Ulrika Randel ett slag för färre men mer genomtänkta objekt i hemmet och att satsa på konst, oavsett plånbok.

Vad kommer vi få se och läsa om i din blogg?

– I bloggen bjuds i vanlig ordning på en mix av inredning, design och kultur, trädgård, resor och lite familjeliv i kulisserna. Även om jag tycker om att upptäcka världen älskar jag min hemstad Stockholm allra mest, vilket nog också kommer att synas i bloggen.

Besök Ulrikas blogg här.

Ulrika Randel. Foto: Privat

Starwoman – Interior and Lifestyle by Anna Åberg

I bloggen Starwoman följer vi Anna Åberg som delar med sig av sitt stora intresse för inredning och vardagslivet med familj och hus, shopping och ett och annat recept. Vackra inspirationsbilder och festliga dukningstips blandas med hennes senaste DIY-projekt.

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Låt det ta sin tid! Skynda inte för snabbt, det kan göra att man investerar i fel saker och behöver byta ut i onödan. Sen är det ju bra att våga lita på egna känslan i stället för att följa trender slaviskt. Det kan vara lättare sagt än gjort ibland, man blir ju hela tiden matad med det ”senaste”, men kör man på sin egen känsla får man förhoppningsvis en inredning som man genuint tycker om, och som då också håller bättre över tid.

Besök Annas blogg här.  

Anna Åberg. Foto: PICASA 2.6

Inredningsprofilen Svante Öquist

Inredning, mat, trädgård… och lite mera trädgård! På sin blogg bjuder en av Sveriges kunnigaste inredningsprofiler och tidigare chefredaktör för Elle Decoration, Svante Öquist, dagligen på massor av inspiration. Vi får ta del av livet i 1950-talsvillan i Sköndal i Stockholm som han delar med sambo och dotter, full av loppisfynd han gjort genom åren, italiensk design och 60-talsestetik. Inte minst får vi även trädgårdskärlek året om genom det nybyggda växthuset, Svantes senaste glädjepiller.

Ge oss ditt bästa inredningstips!

– Möblera om för att få ny energi, och släpp tankarna på hur saker ”borde” vara. Soffan kan visst stå mitt i rummet, prova och se. Helst ska du vara ensam när du gör om, så att du inte blir distraherad… med grytlappar under möblernas ben går det fint att göra alla tunga flyttar själv.

Besök Svantes blogg här.

Svante Öquist med hunden Musse. Foto: PER RANUNG

Tretow Deco av Sofia B Tretow

Sköna hem har flera gånger visat hem som förvandlats av stylisten och inredningsdeignern Sofia B Tretow, vars signum är elegans, humor och en mjuk, klassisk stil. Till vardags driver hon sedan flera år inredningsföretaget Tretow Deco, där hon inreder hos allt från privatkunder till hotell. I bloggen kan du läsa hennes underhållande och inspirerande tankar om inredning.

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Att lägga den största delen av budgeten på ljusdesign och textilier. Ta i ordentligt! Görs det rätt märks knappt den fula soffan.

Besök Sofias blogg här. 

Sofia Tretow. Foto: Sofia Tretow

What decorates my day av Emma Johansson

Mönstrade tapeter, färgmixar och antika möbler, grönskande trädgårdar och romantisk inredning: allt med inspiration från Frankrike och Storbritannien. Visst låter det härligt? Det är precis vad Sköna hems nya blogg What decorates my day, som drivs av inredningsinfluencern Emma Johansson, handlar om. 

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Att leva i sitt hem en tid innan man bestämmer exakt hur det ska inredas. Möblera om och om igen tills det känns helt rätt. Att inte köpa saker ”bara för att” – vänta hellre på att hitta rätt, man kan alltid låna av nära och kära. Men viktigast av allt: Lev i era hem. En fläck eller en repa är inte hela världen. Det visar bara att någon lever med sakerna.

Foto: Emma Johansson

Besök Emmas blogg här.

 

Vill du samarbeta med Sköna hems influencers? Kontakta Daniel Troyse, Head of Influencer (daniel.troyse@bonniernews.se).