Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter, kock: "Jag vill vara en del i helheten"

Peter Karlsson Sincic i tjänst.Foto: Sergeant Marco Nilsson
Kocken Peter Karlsson Sincic, 29, lagar maten till de svenska soldaterna.
- Jag vill vara en del i helheten. Om inte mat och underhåll fungerar så kommer inte förbandet att fungera.

FAKTA

Peter Karlsson Sincic


Ålder: 29 år. Befattning: Kock. Hemort: Jönköping. Familj: Mamma, pappa, fyra systrar och en bror. Yrke: Studerar till fotograf.

Han har gjort utlandstjänst både i Afghanistan och Liberia tidigare.
- Jag blev faktiskt tillfrågad om jag ville åka igen, det tyckte jag var kul. Dessutom låg det bra i tiden civilt.
Hur ser en vanligt dag ut för dig?
- Vi är två svenska kockar per pass och normalt jobbar man niotimmars skift. Vi serverar i princip mat dygnet runt på vår camp eftersom personalen här nere är i tjänst dygnets alla timmar.
- När jag är ledig blir det träning. Jag försöker också planera in så jag kan åka med på patrull på mina fria timmar.
- Min tjänst är ju främst på campen, men man måste komma ut ibland och det brukar gå att ordna.
Var du eller dina anhöriga tveksamma?
- Nej, jag var aldrig orolig och mina anhöriga stöttar mig i mitt beslut. Det är ju också enklare att åka när man varit ute tidigare och vet hur allt fungerar.
Vad gör du för att koppla av?
- Eftersom jag studerar till fotograf så blir det en hel del bildredigering, jag har med mig dator och kameror. Sen försöker jag umgås med dem i min grupp och andra ur förbandet.