Premium:

Floyds moster om framtiden: ”Förändringen är här nu”

MINNEAPOLIS. Tre ord fick staden att explodera av känslor: skyldig, skyldig, skyldig. Efter att polismannen Derek Chauvin i tisdags dömdes för George Floyds död andades många ut. Tillfälligt. 

Nu laddar rörelsen Black lives matter om.

– För mig är han bara Perry, men att världen ser honom som anledningen till den här stora rörelsen är enormt. Förändringen är verkligen här nu, säger George Floyds moster Angela Harrelson när Expressen besöker henne i hemmet.

Courtney Armborst, 26, som har en vit mamma och en svart pappa, har sagt upp sig från sitt jobb på ett sjukhus för att engagera sig fullt ut i kampen för rättvisa:

– Det här året har blivit ett uppvaknande och ett kall för mig.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.