Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Ferit Krasniqi gick med i terrorsekten IS – nu vill han tillbaka till Sverige

SYRIEN/MALMÖ. Många är rädda för vad IS-terroristerna kan göra när de kommer hem till Sverige.

– Jag har förståelse för det, säger fängslade Ferit-Ibrahim Krasniqi, 50.

En gång var han nära att dödas av skytten Peter Mangs i Malmö. Fem år senare tog han tjänst i den blodiga terrorsekten IS. 

Det här är berättelsen om den tillbakadragne familjepappan i Rosengård som blev en av seniorerna i det så kallade kalifatet.


Expressens korrespondenter MAGNUS FALKEHED OCH NICLAS HAMMARSTRÖM möter människorna i krigets Syrien – tio år efter att allt började.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.