Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter HD-beslutet – minst 13 delstater väntas förbjuda abort

Pastor Dave Hughey i Arkansas gav mig ett gummifoster när jag intervjuade honom om abortfrågan, som han ofta predikar om.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Premium: NEW YORK. Aborträtten i USA skulle i januari fira 50 år – i stället har Högsta domstolen nu beslutat att avskaffa den.

Till skillnad mot vad många tror är mängden amerikaner som vill förbjuda abort lika stor nu som för några decennier sedan.

Jag har mött människor som kämpar för att abort ska fortsätta att vara möjligt – men också de som öppet säger att abort är mord.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Oron: Vittnen skräms till tystnad efter dödsolycka

Premium: Tumult när 11-årig pojke dog • Gängkriminell misstänks

Kriget i Ukraina 8 juni

Premium: Zelenskyj vädjar om omedelbar hjälp

Tilda placerades på 28 hem under tre år

Premium: Nu kräver Sis-tjejerna skadestånd • Louise: ”Personalen hånskrattade”