Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så lång semester behöver du – för optimal återhämtning

Sommar och semester och alltid mobilen i fickan för att vara nåbar om något händer på jobbet? Experterna ger sina bästa tips och en checklista inför semestern.

Premium: Snart sommarlov för barnen, och semester för dig. Men hur lägger man upp ledigheten för att få mest vila? Vissa tar alla veckor i ett svep, andra vill dela upp semestern.
Dan Hasson som är stressforskare vid Karolinska menar att flera faktorer spelar in- och det är inte säkert att vila är mest avkopplande. 

– Vårens stress-nivåer påverkar sommarens ledighet säger psykologen Maria Farm, och är tydlig med att all semester inte måste kretsa kring barnen. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

”Josefine”, 55: Vi har inte haft sex på 20 år

Premium: Lever i ett ”vitt äktenskap” • ”Aldrig saknat det”

Fredrik Rinaldo, 22, ligger bakom succéföretaget Merchsweden

Premium: Västeråsbons bolag Merchsweden sålde för 22 miljoner ifjol

Carolina Klüft: ”Jag gråter varje gång som jag ser den bilden”

Premium: Stor intervju med Carolina Klüft ✓ Mobbningen ✓ Rivaliteten ✓ Livet efter karriären