Så kan du bli av med smärtan i underlivet

Gör det ont vid sex? Orsakerna (och lösningarna) kan vara många. Men i de allra flesta fall går det att bota helt, enligt kvinnoläkaren Susanna Eriksson.
Foto: SHUTTERSTOCK

Premium: Sex ska vara lustfyllt och njutbart, men för många är det tvärtom – en smärtsam och obehaglig upplevelse. Orsakerna till att det gör ont vid samlag varierar, och det är viktigt att ta reda på smärtans orsak.

– Det kan vara ett svårbehandlat tillstånd, men det finns hjälp som lindrar, och det går att bli helt bra, säger amelias kvinnoläkare Susanna Eriksson som går igenom åtta olika typer av smärta, vanliga orsaker och lösningar för de olika problemen.  

Vi träffar Jenny som i flera år blev feldiagnostiserad men nu är helt symtomfri. Klara har fortfarande symtom men har hittat sätt att lindra smärtan. 

Expressen Premium

Black week-erbjudande: Läs Premium gratis till 28 februari

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis t.o.m 28 februari 2022. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 79 kr/mån. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller endast fram till midnatt på söndag 28/11.

Gäller endast nya prenumeranter.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM — GRATIS TILL 28 FEB” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.