Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre mammor berättar: Vi ångrar att vi skaffade barn

Att som mamma ångra att man skaffade barn är svårt att hantera och något som leder till att kvinnor känner både skuld och skam.Illustration: Helen Rasmusen

”Sara” gick med på att skaffa barn efter en tids tjat från sambon men redan under graviditeten började hon ångra sitt val. 

”Jenny” hade en enda stor dröm – att bli mamma. Två söner senare förstår hon inte riktigt hur hon tänkte.

”Emma” funderar ofta på vad hon hade kunnat åstadkomma i livet om hon inte skaffat barn.

Få ämnen är så tabubelagda som att ångra beslutet att bli förälder. Nu väljer tre mammor att berätta sina historier i hopp om att fler ska våga prata om ämnet och sluta känna skam och skuld.

– Det är jättejätteviktigt att man får bearbeta att det är okej att känna så här och att man inte är ensam om det. Vi är många i den här situationen, säger ”Jenny”.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Sök i listan: Så många har smittats där du bor

Statistik över antal coronadrabbade i alla postnummer i Skåne

Dolda tecknen på att du fått borrelia: ”Det kan vara lurigt”

Svårt att förstå att man smittats • Så skyddar du dig

Experterna: Aktierna som kommer att stiga i värde

Branscherna du ska satsa på nu