Premium:

Tre mammor berättar: Vi ångrar att vi skaffade barn

”Sara” gick med på att skaffa barn efter en tids tjat från sambon men redan under graviditeten började hon ångra sitt val. 

”Jenny” hade en enda stor dröm – att bli mamma. Två söner senare förstår hon inte hur hon tänkte.

”Emma” funderar ofta på vad hon hade kunnat åstadkomma i livet om hon inte skaffat barn.

Få ämnen är så tabubelagda som att ångra beslutet att bli förälder. Nu väljer tre mammor att berätta sina historier i hopp om att fler ska våga prata om ämnet och sluta känna skam och skuld.

– Det är jättejätteviktigt att man får bearbeta att det är okej att känna så här och att man inte är ensam om det. Vi är många i den här situationen, säger ”Jenny”.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.