Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag och min sambo har inte haft sex på över 5 månader

Sexologen Suzanne Lindström svarar på frågor om sex och relationer – varje torsdag i Expressen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En sexlös, men i övrigt bra relation – vad gör man för att bryta den onda cirkeln? 

Sexologen Suzanne Lindström ger svar. 

Vill du också ha svar på en fråga? Mejla experterna@expressen.se. 

 

Hej! Jag och min 30-årige sambo har ett problem som gnager. Han vill inte ha sex. Nu har det gått cirka fem månader sedan sist, och för mig är det alldeles för länge. Jag har gjort mina försök men han har tackat nej. Detta påverkar mitt självförtroende och gör att jag känner mig oattraktiv. Jag har flera gånger tagit upp hur jag känner, och att sex är viktigt för mig. Vi har pratat om detta och han känner sig dum eftersom han inte känner sug. Men han säger att det absolut inte beror på mig, utan på honom själv och att suget inte finns där. Han säger att han inte känner för det, och att han sällan tänker på sex.

I övrigt har vi en underbar relation, med mycket närhet. Men utan sex. Detta påverkar mig mer än honom, eftersom jag tänker på detta nästa än varje dag. Ska jag våga försöka igen, med 99 procents risk att få ett nej? Ofta blir det lite stel stämning efter att jag fått ett nej, eftersom jag blir ledsen, men vill inte visa det för man ska ju absolut inte ha sex om man inte vill.

Vad kan vi göra? Jag vill inte att det ska ta slut på grund av detta!

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.