Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har inte haft sex på sju år – hur ska jag bryta mönstret?”

Sexolog Suzanne Lindström.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Genrebild.

Hej Suzanne! 

Jag har lätt för att få kontakt med människor men just vid det sexuella kan det bli problem för mig. Många gånger har jag fått kontakt börjat prata med någon spännande man på krogen. Men så fort han kommer lite närmare, till exempel lägger en hand på min rygg, backar jag undan.

Jag gissar att du kommer att undra om jag har något trauma från barndomen, men så är det inte. Jag var 16 första gången jag hade sex och det var en trevlig upplever. Därefter har jag varit sambo men efter vårt uppbrott har jag inte träffat någon ny. Nu har det gått sju år utan att jag har haft sex med någon. 

Har inte vågat ta steget fullt ut för att jag känner mig så osäker och undrar vad en man egentligen skulle se hos mig, och hur han skulle reagera om han såg mig naken, jag känner mig inte helt bekväm med min kropp. Vad ska jag göra?

Kicki, 47

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

QAnons teori om valet i USA sprids världen över

”Ibland måste man vandra genom mörkret för att se ljuset”

Dödligaste psykiatriska sjukdomen: ”Är lömsk”

Professorn: Varningssignalerna att ta på allvar

Därför skyddar vissa blodgrupper mot covid-19

”Löper mindre risk för coronasjukdom”