Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

”Vi hotar inte med slagträn – arbetsgivarna fattar det själva”

I Norrtälje slår tio svartjobbare sönder renoveringarna de just utfört i en fastighet med bostadsrätter.

I en villa i Bromma samsas arbetare och kriminella om sängplatserna för hundra kronor natten.

På NK i centrala Stockholm fikar en tjetjen som kallar sig ”rättsaktivist” – han driver ett inofficiellt fackförbund för ryskspråkiga byggjobbare och extraknäcker som indrivare.

– Vi hotar inte att komma med slagträn, säger han. Arbetsgivarna fattar det själva.

Men egentligen börjar berättelsen i Östersund, där en man i en Volvo beordras att utföra ett terrordåd för att bli kvitt en skuld i Kazakstan.

I en serie reportage undersöker Expressens Johanna Karlsson och Liza Alexandrova-Zorina det ryskspråkiga parallellsamhället.


LÄS DEL 1 HÄR OCH DEL 3 HÄR.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.