Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Upproret i Uppvidinge – nu vill man störta sina politiker

Hur tar Sverige hand om sina äldre? Vad händer när folklig ilska och misstro mot demokratin blir vanligare? Hur ska kommuner med hög arbetslöshet och en snabbt åldrande befolkning klara ekonomin?

Frågorna ställs på sin spets i småländska Uppvidinge, där kommunen beslutat att stänga ett äldreboende för att spara pengar.

Samtidigt vill en ny rörelse störta de styrande i kommunen. De försöker driva igenom ett extra val – och anklagar politikerna för att svika folket.

Mitt i upproret finns en av Sverigedemokraternas mest kända företrädare och en nyligen avliden dansbandssångare.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Erbjudande: Läs Expressen Premium gratis till Valborg

Detta är ett erbjudande till dig från Expressen Premium. Premium är en tillsvidareprenumeration. Du läser gratis fram till 30 april 2021, därefter betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.