Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska männen som lever ofrivilligt i celibat

SVÅRT. ”Det är klart att man kanske är mindre naiv när man blir äldre. När man var yngre är det mer en Disney-fantasi. Man trodde att man träffade någon, fick barn och sen var jättekär. Så är det ju inte”, säger Leo Sundberg.Foto: JENS CHRISTIAN

Daniel, en bit över 30, har inte haft sex på över tio år, trots att han velat. Han bryr sig därför inte längre när kvinnor våldtas. 

Jack, som inte haft sex på nio år, bryr sig inte heller. Han vet inte ens om han skulle ingripa om han såg en våldtäkt. 

– Kvinnor kan i dag få det mesta av ”pappa staten” direktfinansierad av den manliga arbetsmyran. Skillnaden är att myran inte får något tillbaka nu. 

Jack och Daniel är båda svenska så kallade ”incels”, alltså lever ofrivilligt i celibat, som möts på nätet i gemensam vrede över att ”maktbalansen mellan kvinnor och män krossats”. 

Leo Sundberg, 36, kallar sig också för ”incel” men blir samtidigt beskylld för att inte är ”äkta vara” eftersom han inte är hatisk mot kvinnor. 

– Män som är incels blir de riktigt misslyckade i samhället, säger han när vi träffar honom i Lund.  

Expressen Premium

Läs Expressen Premium gratis till höstlovet

Erbjudande: Expressen Premium gratis till och med den 25 oktober. Därefter 69 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid, säg upp online när du vill.

Genom att klicka på “Ja tack - starta min gratisperiod” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Svenske professorn: ”Så kan vi minska smittspridningen"

Hör svenske professorn om nyttan av munskydd

”Han är en av allsvenskans bästa spelare så här långt”

Stor genomgång: De har varit bäst och sämst i Malmö FF

Stureplans mäktigaste fick nog – lämnade allt

Så gick det för profilerna • Fängelse • Lämnade Sverige • ”Mycket droger”