Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-toppen: Blev utsatt av en hatstorm för min tro

Expressen i stor intervju med SD-toppen Julia Kronlid.
SD-TOPP. ”Oavsett vem det var skulle det vara kul med en kvinna”, säger Julia Kronlid, vice partiordförande i Sverigedemokraterna, om nästa SD-ledare efter Jimmie Åkesson.Foto: MAJA SUSLIN/TT

UPPSALA. Julia Kronlid var en av de tre SD-kvinnorna som tog plats i riksdagen 2010. Sedan dess har hon bland annat varit en stark förespråkare för sänkt abortgräns och blivit vice partiordförande.

I en intervju med Expressen berättar hon om den egna tron, svärfadern som vill totalförbjuda aborter – och uttalandet om att skolan borde presentera evolutionsteorin som en teori bland andra.

– Jag tycker det är tragiskt att man ska kunna bli utsatt för en sådan hatstorm för att man har en tro. Vetenskapen är jätteviktig. Men ibland tar forskningens och vetenskapens svar slut, säger hon. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

De slutade jobba vid 40 – lever nu på sparpengar

Oskar och Maribel sparade och sa upp sig med unik metod

Porrstjärnornas mörka förflutna

Lurade alla • Tvingades av maken • Upptäcktes i urinoaren

Svenska mammor: Därför säljer vi sex

”Jag slocknar av utmattningen det innebär att verka kåt, glad, härlig och bekräftande”