Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator

”Otroligt irriterande att han alltid ska plocka undan”

PremiumHon har beskrivits som en maktspelare i kulisserna men Birgitta Ed förnekar att hon skulle ha någon aktiv roll i att påverka sin man Ulf Kristersson.

Medan han nu flyttar in i Sagerska palatset gör hon det sista vid sin prästutbildning i Strängnäs.

Men Birgitta Ed tror inte att det kommer att bli konstigt att arbeta med samhällets utsatta samtidigt som hon är gift med absoluta makten.

– Min inställning är att vi har ett enormt ansvar för människor som är utsatta på olika sätt. Det är en helt grundläggande fråga för ett gott samhälle.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.