Premium:

Nioåringar dras in i gängen: ”Mycket yngre och grövre våld”

,

MALMÖ. Nioåringar som lockas in i gängkriminalitet, springer ärenden och lär sig vilka registreringsnummer som tillhör civila polisbilar. I den lokala föreningen Flamman, som länge arbetat med att hjälpa unga ut ur kriminella nätverk, ser personalen på framtiden med fasa.

Malmö har en unik möjlighet att stoppa gängrekryteringen av barn och unga när många av stadens tungt kriminella för tillfället sitter inne.

Senaste året har färre skjutningar också gjort staden till ett skyltfönster för S och regeringen som lovat att intensifiera kampen mot gängen.

Men det är bråttom, gängvåldet sprids i landet och brottslighet kan bli frågan som avgör vilka som styr Sverige efter valet i september.

Om det inte är så att chansen redan gått förlorad.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.