Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forskarna förstår inte landsbygdens språk

Ockupanter vid Sollefteå sjukhus i mars 2019.
Foto: LISA MATTISSON

Forskningen är ungefär lika centralstyrd som andra statliga verksamheter. Regeringen prioriterar vissa områden, bland dem klimatet givetvis med stor inriktning på vindkraft. Genusforskningen är viktig och inte minst forskning om samhällsstruktur med inriktning på centralisering och storskalighet.

Den politiska klåfingrigheten syns i de forskningsmedel som beviljas. Jämförelsevis väldigt lite forskning handlar om landsbygd och glesbygd.

Därför blev jag verkligen positivt överraskad när statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson med flera från Göteborgs universitet presenterade studien ”Landsbygden slår tillbaka?”. Men tyvärr har den ingenting med stad och land att göra.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Just nu får du din lokala nyhetssajt på köpet i två månader. Följ länken i din orderbekräftelse för att ta del av erbjudandet!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Kompisarna försvann när Sandra började hårdspara

Kapade allt för att bli ekonomisk fri • ”Tog aldrig en kaffe ute” • Miljonstrategin

Kioskägaren: Rapparen rånade inte min butik

KRIMRUMMET: Känd rappare häktad • ”Har inte varit något rån”

När våldet flyttade in till centrum vaknade Borås

Mord vid högskolan • Hundratals i jätteslagsmål • Gängens makt