Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator

Felicia festade med SD-eliten – sen blev hon sosse

PremiumHEDEMORA. I en anrik dalakommun har konflikten mellan by och centralort skapat ett helt nytt politiskt landskap.

Felicia Torpman, 28, gick från att vara en aktiv SD:are som festade med Kent Ekeroth till att engagera sig i Socialdemokraternas valrörelse.

Gunilla Berg, 65, gjorde motsatt resa men uteslöts av Hedemoras sverigedemokrater och har två gånger nekats återinträde i partiet.

Samtidigt, i en gammal Konsumbutik, sitter stålverkets gamla fackordförande som fått Socialdemokraterna i kommunen att säcka ihop i sitt valdistrikt.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.