Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator

Elitskolan fick kommunen att öppna plånboken

Premium: FISKSÄTRA. Efter endast ett halvår i miljonprogrammet kom elitskolans ultimatum till kommunen: Mer pengar – annars är det otänkbart för oss att fortsätta vår verksamhet. 

Den borgerliga ledningen i Nacka svarade genom att skjuta till miljoner i språkstöd till kommunens utsatta skolor – varav den högsta summan per elev tillfaller barnen i Fisksätra – just där stiftelsen Viktor Rydberg startat upp sin grundskola.

– Vi kämpade för att Fisksätraskolan skulle få de resurser som de behövde. Men då lyssnade inte Moderaterna. Det krävdes en friskola för att de skulle skjuta till pengarna, säger socialdemokraten Johanna Kvist.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.