Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

De planerar att lämna Sverige – vill återvandra

Regeringen och Sverigedemokraterna vill se en översyn av incitamenten för återvandring. Fler ska lockas med ekonomisk hjälp för att frivilligt lämna Sverige.

Men få invandrare söker återvandringsbidraget. Av förra årets 405 ansökningar om återetableringsstöd beviljades 309.

– Vi som är utlänningar har det allmänt jobbigare, det finns få som klarar sig, men de som vill leva ett normalt liv har mycket större uppförsbacke nu än förut, säger ”Masoud” som bott i Sverige i 35 år men planerar för en återvandring till Iran.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.