Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De här medeltida idéerna, de är höger”

Nooshi Dadgostar väljs, om allt går som planerat, till ordförande för Vänsterpartiet kommande helg då partiet håller kongress.
Foto: AMIR NABIZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN

■■ Politiker klagar ofta på att de bara får frågor om opinionsmätningar och politiskt spel, när man i stället borde prata om ideologi och visioner. Därför tänkte vi ge dem chansen att få som de vill.

■■ Expressens Viktor Barth-Kron möter nu ledande politiker för att prata om deras större planer för Sverige. Målsättning: Att testa argumenten och låta de intervjuade prata till punkt – åtminstone så länge de svarar på frågan.

■■ Först ut: Nooshi Dadgostar, som enligt plan efterträder Jonas Sjöstedt som ledare för Vänsterpartiet vid den stundande helgens kongress. Det blev en intervju om hennes nya ekonomiska modell, varför hon inte vill öppna Sveriges gränser och varför man ska vara ”väldigt försiktig” när det gäller världen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Trump raserade allt på finalsträckan

Nu störtdyker opinionssiffrorna

Stefano Catenacci: Jag har sålt mina aktier

Operakällarens utredning är klar efter anklagelser om sextrakasserier

Petur bytte till alkoholfri öl – gick ner 65 kilo på ett år

Allvarliga hälsoproblem tvingade honom till förändring