Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De här medeltida idéerna, de är höger”

Nooshi Dadgostar väljs, om allt går som planerat, till ordförande för Vänsterpartiet kommande helg då partiet håller kongress.Foto: AMIR NABIZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN

■■ Politiker klagar ofta på att de bara får frågor om opinionsmätningar och politiskt spel, när man i stället borde prata om ideologi och visioner. Därför tänkte vi ge dem chansen att få som de vill.

■■ Expressens Viktor Barth-Kron möter nu ledande politiker för att prata om deras större planer för Sverige. Målsättning: Att testa argumenten och låta de intervjuade prata till punkt – åtminstone så länge de svarar på frågan.

■■ Först ut: Nooshi Dadgostar, som enligt plan efterträder Jonas Sjöstedt som ledare för Vänsterpartiet vid den stundande helgens kongress. Det blev en intervju om hennes nya ekonomiska modell, varför hon inte vill öppna Sveriges gränser och varför man ska vara ”väldigt försiktig” när det gäller världen.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Landslagets drag – för att hemlighålla mötet

Så vändes Zlatans och Jannes relation • Nya detaljer om blixtresan till Milano

Lyxområdet kommer att slukas av havet

Mångmiljonvillor måste byggas på pålar – men invånarna tror inte på klimatförändringar

Husockupanterna tar över svenskarnas hus i Spanien

Utpressas på stora belopp • Eva: ”Vi fick betala”