Premium:

Adams bästa vän sköts ihjäl – nu misstänks han själv för mord

,

ESKILSTUNA. Med 18 skjutningar hittills i år sticker Eskilstuna ut i den nationella statistiken. Och i stadsdelen Årby skjuts det mer än någon annanstans i Sverige.

Konflikterna på den kriminella arenan är många, de inblandade blir allt mer orädda – och allt yngre.

Efter en uppväxt med placeringar på olika familjehem, Sis-hem och HVB-hem sitter en 17-årig pojke häktad misstänkt för ett mord som beskrivs som ”en ren avrättning”.

Samtidigt kandiderar Åsa Kullgren, åklagare och S-politiker i Eskilstuna, till höstens riksdagsval med förslaget att införa ungdomsfängelser.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.