Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps kandidat till HD var ”tjänarinna” i kristen grupp

Amy Coney Barrett är favorit att efterträda den liberala ikonen Ruth Bader Ginsburg i amerikanska HD.Foto: MCNAMEE WIN/POOL/ABACA / STELLA PICTURES/MCNAMEE WIN/POOL/ABACA
Amy Coney BarrettFoto: ANNA MONEYMAKER / STELLA PICTURES/AVALON.RED B66

Hon kan snart bli domare i USA:s högsta domstol ­– och fram till nyligen var hon ”tjänarinna” i en kontroversiell kristen grupp.

Konservativa Amy Coney Barrett har starka band till ett hemlighetsomgärdat sällskap som bland annat hävdar att kvinnor är underordnade män, enligt amerikanska medier.

– Hjärntvätten och grupptänkandet, att kvinnorna måste underkasta sig och vara där för att tjäna och lyssna till sitt andliga överhuvud. Det var så nedvärderande. Det skapade sådana problem hos mig, säger en avhoppare som växte upp i gruppen men lämnade den när hon var 18.

Samtidigt menar talespersoner att bilden av könsrollerna rör sig om ett missförstånd.

Expressen Premium

Cyber Monday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Sveriges hemligaste gata: Miljonärer bor vägg i vägg

Renoverar för 10-tals miljoner • ”Inte lätta att hitta”

Mirakelbebisen Loui dog – familjens kamp i sorgen

”Han var en en lycklig själ” • Kyrkogårdsvaktmästaren Peter fick begrava sin egen son

Smittan slår mot de rika – men få kan förstå varför

På Östermalmshallen handlar kunderna för upp till 40 000 kronor per månad under pandemin