Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thailändskornas vittnesmål: Utnyttjas och kastas ut i snön

”När jag kom till Sverige så grät jag så mycket. Jag längtade efter mina barn”, berättar Tongkhan Longnam Hedengran för Expressens Robert Börjesson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

En kvinna byttes ut för att hon blivit för gammal. 

En annan kvinna förbjöds att natta sin fyraåriga dotter. Mor och barn kastades ut i snön. Men räddades av en granne innan de fick köldskador.

I en ny forskningsstudie om så kallad fruimport hade nästan hälften av de intervjuade thailändskorna blivit fysiskt eller psykiskt misshandlade av de svenska männen de lever med.

Här är deras vittnesmål.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Grannarna har bråkat i 15 år: ”Är rädd för att gå ut ensam”

Grannfejden tar aldrig slut • Polisen maktlös • ”Otäckt och obehagligt”

Hur förväntas jag som man ha rakat mitt kön?

Sexologen Suzanne Lindström svarar på läsarnas frågor

Ny studie: Vanligaste symtomen på corona

Vanligaste symtomen på corona