Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges rikaste kvinnas hemliga liv – maken död

Sveriges rikaste kvinna Ane Mærsk Uggla är i sorg efter att hennes make Peder Hansson Uggla har avlidit. Han blev 74 år. Paret var gifta i 48 år.Foto: Nils Meilvang / nils meilvang
Ane Mærsk Uggla och maken Peder Hansson Uggla syns här på en bild tillsammans, då de var gäster på ett bröllop i Danmark 2012.Foto: BRIAN RASMUSSEN / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN

Dödsbudet har blivit en stor nyhet i Danmark. Den svenske adelsmannen och överstelöjtnanten Peder Hansson Uggla blev 74 år.

Änkan Ane Mærsk Uggla är Sveriges rikaste kvinna och överhuvud i familjen som basar över den danska Maersk-koncernen.

Hon är nära vän med danska kungafamiljen, som sänt sina kondoleanser – men hon har alltid hållit sig borta från offentligheten så mycket som möjligt. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Så skjuter du upp ditt åldrande med träning

Viktigare efter 50 • ”Börja träna på en gång” • Experternas tips

Porrstjärnans mörka sida: Överfall, droger och våldtäkt

Jagades av Weinstein-åklagaren – riskerar 250 år i fängelse

Carina, 61, bytte liv – hittade kärleken i 16 år yngre Sofia

”Idag är jag så mycket starkare och tryggare som person”