Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska männen som lever ofrivilligt i celibat

SVÅRT. ”Det är klart att man kanske är mindre naiv när man blir äldre. När man var yngre är det mer en Disney-fantasi. Man trodde att man träffade någon, fick barn och sen var jättekär. Så är det ju inte”, säger Leo Sundberg. Foto: JENS CHRISTIAN

Daniel, en bit över 30, har inte haft sex på över tio år, trots att han velat. Han bryr sig därför inte längre när kvinnor våldtas. 

Jack, som inte haft sex på nio år, bryr sig inte heller. Han vet inte ens om han skulle ingripa om han såg en våldtäkt. 

– Kvinnor kan i dag få det mesta av ”pappa staten” direktfinansierad av den manliga arbetsmyran. Skillnaden är att myran inte får något tillbaka nu. 

Jack och Daniel är båda svenska så kallade ”incels”, alltså lever ofrivilligt i celibat, som möts på nätet i gemensam vrede över att ”maktbalansen mellan kvinnor och män krossats”. 

Leo Sundberg, 36, kallar sig också för ”incel” men blir samtidigt beskylld för att inte är ”äkta vara” eftersom han inte är hatisk mot kvinnor. 

– Män som är incels blir de riktigt misslyckade i samhället, säger han när vi träffar honom i Lund.  

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Hellbergs unika analys av lördagens V75-lopp

SISTA STUND PREMIUM: Exklusiv och matig genomgång av varje V75-lopp

Det här avgör om Sverige blir som Italien: ”Kan slå tillbaka”

Punkterna som blir extra viktiga nu

Snuskigaste tv-serierna att streama – för en het kväll

14 tips på HBO, Netflix och Viaplay