Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sköterskornas larm: Hot, hat och våld på akuten

Undersköterskan Damla Ibrahim som arbetar på akuten på Sahlgrenska universitetssjukhus vittnar om våld och hot.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

De ska rädda liv, men hotas, hatas och misshandlas. 

Och övergreppen kan inte längre bara skyllas på gängkriminella och drogpåverkade patienter. 

Nu larmar sköterskor på akuten om att allt fler attacker kommer från ”normala patienter” som inte vill vänta på sin tur - eller tycker att läkaren har fel. 

– Jag går ju inte till ett bankkontor och säger ”Hörru, din jävla hora, jag vill ha ett lån!” Men folk tycker det är okej att säga ”Din jävla kuksugare om det inte kommer en doktor så...”, säger undersköterskan Magnus Belfrage. 

– Snart orkar vi inte mer... En man skrek: ”Jag kommer döda dig, vänta bara tills du går hem från jobbet”, säger kollegan Damla Ibrahim.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mörka sanningen bakom världens största porrsida

14-åriga flickans våldtäkt: ”Jag var medvetslös • Miljarderna • Hård kritik

Kändisarna som har avslöjat sina älskare

Kända & okända • Så många har de legat med

Polis hittade 19 skjutvapen hos gängmannen – bilderna av lyxen

Kontantbuntar, lyxshopping – och automatkarbiner