Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Så lever kvinnorna i Sveriges rikaste kommun

I Djursholm är skillnaden mellan mäns och kvinnors inkomster högst i landet. Här har män traditionellt fostrats till ledare medan kvinnor skickats till hushållsskolor.

Men något har hänt. Djursholm har i dag både störst andel högutbildade kvinnor och kvinnliga företagare.

Vi har mött några av kvinnorna som formar den lyxiga förorten – ett samhälle där artighet och diskretion är en dygd. Men där det också finns ett socialt arv av hög alkoholtolerans och där missbruk och psykisk ohälsa tenderar att sopas under mattan.

– Jag brukar säga att jag bor i Danderyd. Djursholm väcker så mycket känslor, säger Catharina Hammarström.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.